Minulle antaa tuo Painonvartijoiden uusi systeemi, että saan syödä 21 pistettä päivässä, työni on kevyttä (eli olen kotona). Vanhan systeemin mukaan saisin syödä painon perusteella 24 pistettä.

Kuten noista ruokapäiväkirjoista huomaa, toisina päivinä on pisteet menneet nytkin ylitse, mutta päätin olla ottamatta stressiä. Yritän pysyä siellä 21 pisteessä, mutta jos nyt joku päivä menee yli, ei se maata kaada. Pidän tuota 24 pistettä ylärajana tällä hetkellä.

Ja tietysti on mahdollisuus liikkumalla hankkia lisäpisteitä. En harrasta mitään uhreilua, mutta käyn välillä kävelyllä ja uimassa. Lapsen kanssa ulkoilu pitää poissa jääkaapilta.. Ja hän voi ajaa pyörällä, äidin on pakko kävellä reippaasti pysyäkseen perässä!!

Niin ja kasviksia ja hedelmiä en ole vielä juurikaan merkkaillut pisteiksi. Tässäkin aion tiukentaa sitten, kun on tarvis. Tämä menee nyt hiukan harjoitellessa. Lisäksi allergiani estävät minua syömästä useimpia hedelmiä, joten ajattelin että voin ainakin toistaiseksi antaa itselleni luvan nauttia niitä sallittuja ilman pisteitä, kohtuudella tietysti. Ja onneksi mansikka-aika on parhaimmillaan!

Minulla on nyt oikeastaan ekaa kertaa todellakin tsemppi ja halu päällä. Ja ei, en kuvittele, että paino katoaa tuosta noin vaan, tai että se pitäisi saada nopeasti poissa. Jokainen kadotettu sata grammaakin on eteenpäin. Ja tiedän senkin, että on ihan normaalia, että paino jumii jossain vaiheessa. Toivon niin kovasti selättäväni ne nyt!