Ja vaaka puhuu armotonta kieltään.

Eläminen suolaisella ravintolarauoalla, sämpylöillä jne, ei ainakaan painoa laske. Päinvastoin. Paino on noussut ihan kamalasti. Tänä aamuna se oli jälleen 96.2kg, ja aloitanpa siis pudotella taas samoja painoja kuin aikaisemmin.

Pitää katsoa, alanko laskea pisteitä, vai mitä tässä tekisi. Se kyllä hetkisen toimii, mutta sitten taas.. Noh, voihan sitä sinne merkkailla.

Vettä juon paljon normaalistikin, vähintään 1,5-2,5l päivässä. Mutta on sekin nyt lomalla ollut vähäisempää. Kotona on helpompi pysyä vedenjuontirituaaleissakin kiinni.

Nyt loppuu ainakin leivän syönti, siitä tulee vaan "tyhjiä" kaloreita. Mieluummin kasviksia ja rasvaa ja jotain proteiinia, nälkä pysyy poissa paremmin.

Perunat ja puuro eivät minun nälkääni poissa kyllä pidä. Mies teki yksi päivä ruokaa ja minulla oli reilun tunnin päästä aivan kamala nälkä! Ruokana oli perunoita ja sienikastiketta.. Ei ole mun ruoka.
Samoin jos syön aamulla puuroa, on tunnin päästä olo, kuin en olisi saanut ruokaa edellispäivänäkään. Mieluummin valitsen ruokia, jotka pitävät minun nälkäni poissa.

Toisaalta minulle sopiikin paremmin 3-4 ruokaa päivässä, kuin se perinteinen aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Itseasiassa, täällä missä asun, suositellaankin aikuiselle kolmea ateriaa. Aamupala, päiväruoka ja iltaruoka, ne ovatkin sitten isoja ja täyttäviä aterioita. Lapsille sama suositus, mutta tarvittaessa välipalaa.

Mutta, maanantaina alkaa arki, katsokaamme silloin oikea lähtöpaino ja sitten alkaa tsemppi. Ne kymmenen kiloa ovat edelleen kropassa, mitkä piti jouluna olla poissa! Aika käy vähiin vielä tässä.
Nyt alan miettiä ostoslistaa, millä täytän jääkaappini.